Šta sve leči akupunktura u ginekologiji

Vitalna energija koju svaki čovek poseduje u savršenom zdravlju i raspoloženju nesmetano struji kroz organizam, okrepljuje, osnažuje i daje volju i energiju za sporovođenje planova i završavanje svakodnevnih obaveza. Međutim, kako ništa na ovom svetu ne postoji izolovano od ostalih, spoljnih faktora, tako i vitalna energija čovekova (u kineskoj medicini nazvana Či ) biva narušena pre svega lošim navikama, mislima, teškim osećanjima kako nas samih tako i naše okoline. Svako od nas ima svoj način da se (iz)bori sa stresom, negativnošču i lošim navikama u ishrani, razmišljanju i životu. Ipak, disbalans kome smo svi izloženi pravi i disbalans protoka čija na kratko ili na duže vreme. Po kineskoj tradicionalnoj medicini ovo je prvi uzrok bolesti. Normalan protok energije uspostavlja se stimulisanjem akupunkturnih tačaka (ubadanje iglicom, grejanjem, akupresurom) i promenom štetnih navika (greške u ishrani, razmišljanju, rešavanje situacije s kojom se naizgled lako nosimo ali na dubljem planu ona jako utiče na zdravlje i energiju pojedinca).

Akupunkturni tretmani traju oko pola sata i ono što je dobro kod njih je da kombinacija tačaka rešava više simptoma odjednom što je jako pogodno za određena osetljiva stanja kao što su trudnoća, PMS ( iscrpno o ovoj temi imate u tekstu na mom blogu Recite zbogom PMS-u i nepotrebnom stresu i menopauza (valunzi, stres, problem sa gojaznoću, snom).

"Či, vitalna energija", stilizovala: Katarina Vasiljević

Dr Slavica Vasiljević kao specijalista ginekologije i akupunkture u svojoj ordinaciji Merida napravila je sjajan spoj zapadne i tradicionalne kineske medicine kroz tretmane akupunkture u ginekologiji. Mnogi pacijenti koji dođu kod nas i ne znaju koje sve tegobe mogu rešiti iglicama (u razgovoru sa pacijentom pre svega je važna iskrenost i sagledavanje problema sa svih strana: ginekološki pregled daje uvid u zdravstveno stanje). Određeni problemi se ne mogu rešti akupunkturom i na prvom razgovoru to se uvek iskreno kaže pa se, uz realnu procenu situacije i problema, nastavlja potraga za rešenjem. Ali zato, ono što akupunktura u ginekologiji leči, leči sjano i uglavnom, leči trajno. U tu grupu spada:


 •  Podizanje imuniteta ( pogotovo važno posle hroničnih infekcija kada je dobro podići imunitet da se infekcija ne bi vratila tipa kandida, kondilomi..)
 •    Otoci ( u trudnoći, menopauzi, PMS-u)
 •  Tegobe menopauze (cirkulacija, napetost, stres, valunzi, nesanica, gojaznost, otoci, noćna znojenja)
 • Tegobe izraženog PMS-a (pogledati post na mom blogu „Recite zbogom PMS-u i nepotrebnom stresu“ kao i postove „PMS hedonizam“ i „Supermoć u tri porcije“ o ishrani u PMS-u)
 • Bolne menstruacije (dismenoreja)- uz pomoć akupunkture, spasla sam se pakla bolnih menstruacija tako da i lično mogu da potvrdim delotvornost
 •  Neredovne menstruacije

 ·         Zatrudnjivanje:
 • Stimulacija ovulacije ( u ordinaciji Merida uz ovu vrstu tretmana obično se radi i folikulometrija, pa pacijenti imaju uvid iz prve ruke kako terapija napreduje)
 • Uspešnost oplodnje pred inseminaciju i veštačku oplodnju- POVEĆAVA USPEŠNOST ČAK 30%
 •   Poboljšanje libida
 •   Opuštanje ( mnogi parovi koji su prošli kroz težak i izazovan zadatak zatrudnjivanja znaju koliko je dragocena opuštenost i smirenost i koliko ona utiče na uspešnost celog procesa)

Nakon porođaja:
 •  Gojaznost ( kombinacija tačaka koje smanjuju apetit, ubrzavaju metabolizam, uz fizičku aktivnost i korigovanu ishranu nećete biti ni gladni ni ljuti, i mršavićete brzo i zdravo)
 • Postporođajna depresija (uz obaveznu saradnju sa psihoterapeutom)
 •  Laktacija (izazivanje i povećanje količine mleka)

Lečim se akupunkturom od svoje 12. godine i zahvaljujući tome izbegla sam tonu lekova koje bih usled stvarno bolnih stanja bila prinuđena da popijem. Spisak problema koje sam rešila akupunkturom su migrene, problemi sa sinusima, bolne menstruacije, usindrom karpalnog tunela- (to se desi ako kofer za more napunite sa 20 knjiga i probate da ga nosite sami, akupunktura nema odgovor na pitanje zašto sam to radila, pravo da vam kažem, i meni je nepoznato, ali su bolovi bili nepodnošljivi), stanja ukočenosti svih vrsta (vrata, leđa, bukvalno sve, kad je problem, ne pijem ništa, samo odradim akupunkturu i ko nova sam) i naravno, antistres, antistres, antistres. To mi je naročito pomoglo kad sam ostavljala cigare (1. aprila 2017. će biti godinu dana od tad. Iako se u Meridi radi akupunktura baš za ostavljanje cigareta, ja sam dolazila odprilike svakog drugog, trećeg dana, kad zagusti, gde je dr Vasiljević koristila tačke za čišćenje pluća, smanjenje apetita i pre svega za potpunu opuštenost, kad postanem opasna po okolinu J Naravno, šta god vam neko rekao, ostavljanje cigara neće biti uspešno ako nemate volju, ali ako ste rešili, veliki je pomagač, bar meni.

Drage dame, nadam se da sam vam pomogla i dala neke nove smernice kada je zdravlje i prirodno lečenje u pitanju. Ako sam nešto izostavila ili zaboravila, šaljite pitanja u inbox ili ispod teksta, svejedno je, ili možete kontaktirati dr Slavicu Vasiljević, broj ordinacije Merida je 011/354-52-62. U narednim postovima trudiću se da detaljno obuhvatim svaku od ovde načetih tema, uz savete o ishrani i svemu što bi vam, sa ili bez akupunkture bilo korisno da primenite u rešavanju svog problema. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Operacija bez anestezije, ožiljaka i bolova

O meni

PEAT metod